The Airline: Travel Service Arilines




Travel Service Airlines (incorporated as Travel Service, a.s.) is an airline based in Prague, Czech Republic, a subsidiary of Icelandair Group. It has a Budapest-based subsidiary Travel Service Kft. Its low cost short-haul scheduled flights are operated under brand SmartWings.
On 18 September 2007, the Icelandair Group acquired 50% stake in the carrier and purchased further shares in 2008.





Czech description below:

Travel Service a. s. je česká letecká společnost se sídlem v Praze.
Generálním ředitelem je Roman Vik. Svého času byl prezidentem Travel Service i Miroslav Kůla, který pracoval pro ČSA bezmála 33 let. Mimo jiné v letech 1999 až 2003 na pozici prezidenta společnosti.

Společnost byla založena v roce 1997 a nyní je součástí Icelandair Group. kód IATA je "QS", ICAO "TVS". Jako svůj hlavní hub využívá letiště Praha-Ruzyně. Jako další pak využívá i letiště v Karlových Varech, Brně, Ostravě a Pardubicích. Svými letadly obsluhuje především charterové linky pro cestovní kanceláře.
Společnost má také svou složku pro pravidelnou leteckou přepravu, nízkonákladovou značku Smart Wings, která od roku 2004 obsluhuje několik evropských destinací.
Od června 2007 se dále portfolio služeb rozrostlo o provozování privátních letů aerotaxi - kategorie Business Jet. Travel Service k těmto letům používá letadla Cessna 680 Citation Sovereign pro 9 cestujících.

Travel Service je oficiálním leteckým přepravcem české fotbalové reprezentace.

V roce 2008 přepravila 2,3 milionu cestujících, v roce 2007 to bylo 2,2 milionu.

Společnost provozuje několik Boeingů typu 737-800, dva Boeingy typu 737-500 a dvě Cessny 680 Citation Sovereign, která přistávají během roku na více než 230 letištích 4 kontinentů. Má svou pobočku na letišti ve Varšavě.

4 comments:

Flights to Luska said...

Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.

Royal jets aircraft services said...

Thanks for providing great air services to ensure refined safety and lower marketing costs with latest aviation technology for all customers.


Private jet aircraft services

Travel said...

Very informative write up. Thanks for the info.

Airline Travel Guide

Unknown said...

Cheap flights Comparison tickets nearly 800 airlines
http://cheapflightsss.blogspot.ocm/

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates